Следвайте Гласове в ТелеграмБританският външен министър Дейвид Камерън предложи съдейстиве на Германия,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБританският външен министър Дейвид Камерън предложи съдейстиве на Германия,
Коментари Харесай

Великобритания убеждава Германия да изпрати ракети Таурус на Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Британският външен министър Дейвид Камерън предложи съдейстиве на Германия, тъй че страната да изпрати ракети  " Таурус " на Украйна. 

" Ако Путин завоюва войната си против Украйна, това освен ще потопи Европа в неустановеност, предизвестява Дейвид Камерън. Британският външен министър не споделя опасенията на канцлера на Германия Олаф Шолц, че доставките на ракети  ще допринесат за ескалация на спора. С взор към идните избори в Съединени американски щати той предлага превантивни инвестиции ", написа немският Süddeutsche Zeitung.

" Решени сме да работим в тясно съдействие с нашите немски сътрудници по този, както и по всички други въпроси, с цел да помогнем на Украйна ", е декларирал външният министър на Англия.

Камерън обяснява, че допустима замяна е позволена -например Германия да трансферира на Англия ракети " Таурус ", а Лондон от своя страна ще даде на Украйна спомагателни ракети " Сторм Шадоу ".

" Готови сме да разгледаме всички разновидности, с цел да реализираме оптимален резултат за Украйна... Но няма да разкриваме никакви детайлности и няма да споделяме на нашите съперници какво планираме ", е добавил министърът.

Камерън е отхвърлил опасенията, че прехвърлянето на крилати ракети може да докара до ескалация.

" Абсолютно допустимо е да се наложат някакави ограничавания върху потреблението на тези оръжия, с цел да се подсигурява, че те по никакъв метод няма да допринесат за ескалация ", е декларирал той и е добавил, че Англия се доверява на уверенията на Украйна.

По-рано Англия и Франция предоставиха на Украйна ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow и Scalp. Известно е също, че Съединени американски щати са предали на Украйна ракети с обхват до 165 километра. Това са ракети с огромен обхват на деяние ATACMS, добавя РБК-Украйна.

В момента се разисква прехвърлянето на немските ракети Taurus в Украйна, които са способни да унищожават цели на разстояние до 500 км. Берлин към момента е срещу, само че Украйна и нейните съдружници приканват немския канцлер Олаф Шолц да вземе съответното решение.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР